Se på de lyse sider i livet og lev lenger

Se på de lyse sider i livet og lev lenger

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 16.10.12 | Sist redigert: 26.12.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Forskning tyder på at mennesker med positive holdninger lever lenger, har mindre sannsynlighet for å føle smerte og har mer energi enn de som er pessimister.

Annonse

Det ligger nok mye i det. Hvordan du kontrollerer din holdning kan ha en direkte innvirkning på livskvaliteten. Så hvordan kan du dra nytte av å være en optimist? Med en kronisk tilstand som diabetes, er det særlig viktig å fremheve det positive i livet. Her leser du hvordan:

Prøv noe nytt

Gå utenfor dine grenser og komfortsone og prøv noe helt annet. Ta et kurs, prøv en ny hobby eller lær et nytt språk. Start en ny treningsøvelse eller involver deg i lagidrett. Alt som får deg motivert og som gir økt selvsikkerhet er god bruk av din tid.

LES OGSÅ: Den beste drivkraften er deg selv

Fremhev det positive

Prøv å se på den lyse siden i situasjoner, uansett hvor vanskelig det kan virke. For eksempel, hvis en venn eller en person du arbeider med gjør noe som du blir lei deg for, anta det var utilsiktet og gå videre i livet.

Sett deg mål

Utfordre deg selv til å senke blodsukkeret, blodtrykk og kolesterol og jobb for å oppnå det. Snakk med legen din for å sette høye, men realistiske mål, slik at du vet hvor du vil.

Annonse

LES OGSÅ: Brev til 18 år gamle meg

Søk støtte fra familie og venner

Ditt nettverk kan hjelpe deg gjennom livets tøffe episoder. Når du føler deg nedtrykt eller stresset, snakk om det med folk som bryr seg om deg og la dem hjelpe. Det kan også være lurt å bli med i en støttegruppe på nettet.

LES OGSÅ: Dette bør familien din vite om blodsukkeret

Fokuser på resultatene

Dersom du gjør endringer i kost og/eller mosjon i positiv retning, tenk over hvor mye bedre du kommer til å føle deg på sikt. For ikke å nevne hvordan det vil virke inn på blodsukkernivået.

Hvordan fremhever du det positive i hverdagen?

LES OGSÅ: Å takle frykten

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: