Gulrotscones med havre & yoghurt

Gulrotscones med havre & yoghurt

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 18.05.16 | Sist redigert: 06.08.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per stk: ca 25 g

Scones er enkelt og takknemmelig bakverk, der fordelen er at det går så innmari rask å lage i forhold til gjærbakst.

Annonse

Null stress med heving og ventetid. Derfor er ferske scones perfekt en morgen du har lyst på en litt ekstra god frokost, for eksempel. Eller rask, fersk lunsj eller kveldsmat, for den saks skyld. Du kan gjerne eksperimenter med ulike tørrvarer i form av meltyper, nøtter og frø, avhengig av hva du liker og hva du har tilgjengelig. Med glutenfrie havregryn er disse sconesene glutenfrie, hvis det er et behov. Disse sconesene ble laget med havregryn, gulrot, yoghurt og valnøtter som utgangspunkt. Raskt og smakfullt, og nydelig med ost!

Gulrotscones med havre & yoghurt

Oppskrift til 8 stk.

Dette trenger du:

4 dl havregryn, males til mel

1 dl mandler, males til mel

0,5 dl linfrø

Annonse

2 ss hampfrø (kan droppes / byttes ut med linfrø)

2 ss chiafrø (kan droppes / byttes ut med linfrø)

en god neve finhakkede valnøtter

2 ss psyllium husk (binder sammen glutenfri bakst)

2 ts bakepulver

1 krm salt

1 ts kanel

2 stk revede gulrøtter

2 ss kokosolje / smør / solsikkeolje

1 dl yoghurt naturell

1 dl melk (jeg brukte kokosmelk)

Slik gjør du:

  1. Mal havregryn og mandler til mel i en blender eller food prosessor.
  2. Vend sammen alle tørre ingredienser i en bolle.
  3. Smelt smør / kokosolje, og vend så alle de våte ingrediensene inn i det tørre.
  4. Vend til slutt inn revet gulrot. Juster evt med litt mere mel eller melk til du har en fast konsistens som det er mulig å forme til scones på en bakeplate.
  5. Stek scones midt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter, til sconesene er gyllende og passe stekt. Nyt med ønsket pålegg.
Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

 

LES OGSÅ: Eltefrie rundstykker med gulrot

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: