Tomat og mozzarella med tomatvinaigrette
Publisert første gang: 08.06.15
| Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Sommeren er her og denne enkle og friske tomat-og mozzarellasalat passer perfekt til sommervarmen. I stedenfor å bruke vanlig olivenolje og balsamicodressing, serveres denne med en tomatvinatgrette som er helt uten olje men som likevel har masse smak og gir frisk løft til alle salater.
Tid: 30 minutter
Kabohydrater per porsjon: 22 gram
Porsjoner: 2
- Tomat og mozzarella salat:
- 4 stk tomater
- 1 stk mozzarella
- 5-6 stk Katamala olivener
- Basilikum til pynt
Tomatvinaigrette:
- 4 stk tomater
- 4 ss hvitvinseddik
- 1 ss frisk basilikum
- 1/2 ss frisk timian
- 1 ss Dijon sennep
- 1/2 ts salt og pepper
Slik gjør du det:
- Kutt tomatene i små biter og ha i en blender sammen med hvitvinseddik, basilikum, timian, Dijon sennep, salt og pepper.
- Dryss tomatvinaigrette over tomat og mozzarella salat.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.