Omelettmuffins med erter og fetaost
Karbohydrater: 11 gram per muffins
Matmuffins er et supert alternativ som nistemat, lunsj eller kanskje som tilbehør på tapasbordet.
Denne fusjonen mellom matmuffins og omelett er perfekt som et lett, lite måltid. Bruk det du har av grønnsaker; litt spinat og stekt paprika vil også passe bra her.
Jeg brukte mel av kikerter for å øke proteininnholdet og fiberinnholdet, samt lage dem glutenfrie. Du kan eventuelt bytte ut dette med vanlig mel, eller en meltype du vet at fungerer for deg. For eksempel vil både havremel, soyamel og maismel også fungere fint her. Kikertmel og andre meltyper får du tak i hos diverse importbutikker, helsekost eller i Sverige.
Egg bidrar med fullverdig protein, og er med på å holde et stabilt blodsukker. Bruker du et proteinrikt mel som for eksempel kikertmel, vil det høye fiber- og proteininnholdet bidra til bedre håndtering av karbohydratene.
Muffinsene holder seg fint noen dager i kjøleskapet, og er derfor perfekte å lage i helgen og benytte som nistemat utover uka.
PRØV OGSÅ: Pai med løk, squash, sopp og mascarpone
Ingredienser
Tilberedningstid: 30-40 minutter
12 stykker
5 egg
150 gram cottage cheese
3 dl kikertmel, eller annet mel etter ønske
100 gram grønne erter
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1/2 chilli
2 ss olivenolje
2 stk gulrøtter, revet
ca 100 gram fetaost naturell
salt+pepper
PRØV OGSÅ: Superfrokost – bokhvetegrøt
Fremgangsmåte
1. Stek hvitløk, chilli, rødløk og erter i olje, salt og pepper.
2. Pisk sammen egg, mel, cottage cheese, olivenolje og litt salt og pepper.
3. Vend inn revet gulrot. Fordel røra i muffinsformer, og vend inn grønnsaksblandingen. Topp med fetaost på hver muffins.
4. Stek i ovnen ved 220 grader i ca 20 minutter.
Beste hilsner fra,
Hanna Dale
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.