Pastaform med sopp & aubergine
Karbohydrater: 100 g per porsjon
Hvorav 36 g fiber
Denne pastaformen er supergod på smak og full av god næring.
Ved å redusere mengden pasta til fordel for mer grønnsaker og belgvekster, gjør du pastamåltidet snillere med blodsukkeret. Jeg spiste denne med stekt halloumi ved siden av.
Spis som den er, eller server med fisk, halloumi eller kjøtt.
PRØV OGSÅ: Biffragu på høyrygg
Ingredienser
2 porsjoner
1 søtpotet
1 aubergin
1 stk rødløk
250 g sjampinjong
1 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
salt og pepper
150 g pasta (skruer eller rør)
en boks kikerter
1 ss grønn pesto
1 ss hakket soltørket tomat
1 stk avocado
Fremgangsmåte
1. Del aubergine og søtpotet i terninger, og løk og sopp i skiver. Ha aubergine, løk, sopp og søtpotet i en ildfast form, og ringle over olje og krydder. Bak på 180 grader i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken.
3. Skyll kikerter godt. Del avocado i biter. Vend kikerter, soltørkede tomater inn i grønnsakene som har vært i ovnen. Vend til slutt inn pasta og pesto.
PRØV OGSÅ: Pasta med artisjokk og asparges
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.