Pastaform med sopp & aubergine

Pastaform med sopp & aubergine

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.12.24
Karbohydrater: 100 g per porsjon
Hvorav 36 g fiber

Denne pastaformen er supergod på smak og full av god næring.

Ved å redusere mengden pasta til fordel for mer grønnsaker og belgvekster, gjør du pastamåltidet snillere med blodsukkeret. Jeg spiste denne med stekt halloumi ved siden av.

Annonse

Spis som den er, eller server med fisk, halloumi eller kjøtt.

PRØV OGSÅ: Biffragu på høyrygg

Ingredienser

2 porsjoner

1 søtpotet
1 aubergin
1 stk rødløk
250 g sjampinjong
1 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
salt og pepper

150 g pasta (skruer eller rør)
en boks kikerter
1 ss grønn pesto
1 ss hakket soltørket tomat
1 stk avocado

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del aubergine og søtpotet i terninger, og løk og sopp i skiver. Ha aubergine, løk, sopp og søtpotet i en ildfast form, og ringle over olje og krydder. Bak på 180 grader i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken.  

3. Skyll kikerter godt. Del avocado i biter. Vend kikerter, soltørkede tomater inn i grønnsakene som har vært i ovnen. Vend til slutt inn pasta og pesto.

PRØV OGSÅ: Pasta med artisjokk og asparges

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: