Grønn grateng med blomkål & kikerter

Grønn grateng med blomkål & kikerter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.12.24
Karbohydrater: 160 g per hele form
Hvorav 43 g fiber

Denne grønne gratengen er helt super plantebasert «comfort food»!

Full av bra næring og skikkelig god på smak. Server gjerne med en grønn salat, og evt litt ferskt brød ved siden av. Eventuelt kan du også servere denne som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Annonse

PRØV OGSÅ: Pasta med artisjokk og asparges

Ingredienser

En ildfast form/6-8 porsjoner

En stk blomkål
2 ss olivenolje
1 ts paprikakrydder
salt + pepper

200 g grønne erter
2 fedd hvitløk
2 dl grønnsakskraft
2 ss creme fraiche
1 ss grønn pesto
saften av 1/3 sitron
salt + pepper

250 g kikerter
En ball mozzarella (125 g)
4 gode ss revet parmesan

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del blomkål i små buketter og ha bitene i en ildfast form. Ringle over olje og krydder. Bak i ovnen på 200 grader til blomkålen er gyllen, ca 10-15 minutter.

2. Tin grønne erter, og ha ertene i en bakebolle (evt en foodprosessor) sammen med hvitløk, kraft, creme fraiche, pesto og sitron. Kjør jevnt til en grønn saus. Smak til med salt og pepper.

3. Ha kikertene i formen sammen med blomkål, og vend inn den grønne sausen. Topp med skiver av mozzarella og revet parmesan.

4. Bak formen i ovnen til osten er smeltet, ca 10 minutter.

PRØV OGSÅ: Spicy squashlasagne

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: