Verdens beste pesto
Karbohydrater i hele oppskriften: 22 gram
Fiber i hele oppskriften: 9 gram
Pesto er virkelig en saus som kan brukes til så mangt! Som pizzasaus, på pasta, som dressing i en salat, eller bare på brødskiva. Og denne oppskriften gir deg verdens beste pesto.
Pesto er også en sunn fettkilde, da det inneholder rikelige med umettede fettsyrer fra nøttene, kjernene og olivenoljen. Etter min mening – og jeg har prøvd meg frem med mange ulike varianter – er dette den aller beste oppskriften på grønn pesto. Bare prøv selv.
PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat
Ingredienser
Til et lite syltetøyglass trenger du:
1 liten potte basilikum
1,5 dl olivenolje
100 gram cashewnøtter, ristet
30 gram pinjekjerner, ristet
2 hvitløksfedd
30 gram parmesan, revet
1-2 ts flaksalt (kommer an på om nøttene er saltet, smak til)
1/2 ts pepper
En skvis sitronsaft
PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker
Fremgangsmåte
Kjør alt i en blender eller foodprosessor til konsistensen er slik du ønsker. Selv foretrekker jeg at pestoen har litt tekstur og ikke er helt silkeglatt.
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider
PRØV OGSÅ: Søtpotetpai med mozarella
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.