Søtpotetpai med mozzarella

Søtpotetpai med mozzarella

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.09.23
Karbohydrater per porsjon (6 porsjoner per pai): 17 gram
Hvorav fiber: 4 gram

Denne søtpotetpaien er laget med en bunn av skivet søtpotet, og den er derfor rik på fiber og full av grønnsaker.

I fyllet hadde jeg stekt paprika og løk, men her kan du gjerne bruke andre grønnsaker etter ønske. Mozzarella kan fint byttes ut med annen ost, her passer det supert med både feta, blåmuggost og/eller revet fast ost.

Annonse

PRØV OGSÅ: Kremet og spicy rekegryte

Ingredienser

En paiform på ca 25 cm i diameter

2 store søtpoteter
2 ss olivenolje
salt + pepper

1 stor rødløk
1 stykk rød paprika
olje til steking

8 egg
1/3 ts pepper
3 ss creme fraiche eller rømme
1 ball mozzarella (125 g)

Annonse

PRØV OGSÅ: Fyldig vegetarlasagne med røde linser

Søtpotetpai med mozzarella
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpotetene og del i skiver på ca 5 mm. Ringle over olje og krydder og bak i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
  2. Del paprika og løk i mellomstore biter og stek i olje i varm panne. Krydre etter ønske.
  3. Legg forstekte skiver av søtpotet i en paiform.
  4. Pisk sammen egg, pepper og creme faiche.
  5. Ha de stekte grønnsakene over paibunnen av søtpotet, og hell eggemassen over. Riv mozzarella over.
  6. Stek paien i ovnen på 200 grader varmluft i 25-35 minutter. Paien skal være gyllen oppå og fast inni.

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: