Frisk sitronpudding servert i sitronskall

Frisk sitronpudding servert i sitronskall

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 03.07.23
Karbohydrater per porsjon: 2 gram
Fiber per porsjon: 4 gram

Sitronpudding er en frisk og smakfull sommerdessert – perfekt som avslutning på et grillmåltid eller en rekeaften!

Ingredienser

Oppskrift til 4 fylte sitronskall (halve sitroner) trenger du:

Annonse

2 dl kremfløte
30 gram Sukrinsirup, eller tilsvarende
1 ts Natreendråper
30 gram presset sitronjuice
1 ss finrevet sitronskall (kun det gule, ytterste skallet)
Et par dråper vaniljeessens

PRØV OGSÅ: Bakt ostekake med skogsbær – og helt uten tilsatt sukker

Slik gjør du:

1) Riv skall fra ca. ½-1 stor sitron
2) Skjær to store sitroner i to på langs og skrap ut fruktkjøttet
3) Press ut saften fra fruktkjøttet over en sil.
4) Ha fløte, søtning, revet sitronskall og vaniljeessens i en kjele og varm til kokepunktet
mens du rører, slik at fløten ikke brenner seg.
5) Når fløteblandingen er rett ved kokepunktet, drar du kjelen bort fra varmen, måler opp
sitronjuice og heller dette oppi. Du vil se at puddingen tykner ganske umiddelbart.
6) Rør forsiktig rundt en gang eller to og fordel i fire halve sitronskall.
7) Avkjøl i kjøleskap i minimum tre timer, til puddingen har fått satt seg og blitt til en
krem.
8) Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Vanilje-panna cotta med limemarinerte jordbær

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: