Havrebrød med frø
Karbohydrater per hele brød: 420 gram (et brød gir ca 20 skiver)
Dette brødet er et supert, grovt hverdagsbrød. Passer med alt av pålegg, og er flott å lage dobbelt av å fryse ned i skiver.
Spelt regnes som fullkort, og melet har et litt høyere innhold av vitaminer, mineraler og proteiner enn vanlig hvetemel. Likevel gir det et luftig bakverk. Spelt kan erstatte hvete i de fleste bakverk og matretter, men siden spelt tar opp væske litt saktere enn hvete må deigen være litt mer klissete. Les gjerne om andre tips ved baking med speltmel hos Opplysningskontoret for brød og korn.
Denne oppskriften inneholder også linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner; ingredienser som er rike på en rekke vitaminer, mineraler og fiber.
PRØV GJERNE: Havrescones med mandelsmør og frø
Ingredienser
6 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
5 dl sammalt spelt
4 dl fin spelt
10 g tørrgjær
1 ts salt
7-8 dl vann
PRØV GJERNE: Proteinrundstykker med frø og yoghurt
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle tørre ingrediensene.
2. Rør inn kaldt vann til du har en relativt løs røre.
3. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken over natten (8-10 timer).
4. Hell røra over i en smurt brødform og etterhev brødet i 30 min til en time.
5. Stek brødet nederst i ovnen på 200 grader i 40-50 minutter, til skorpen er hard og brødet er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
PRØV GJERNE: Müsliboller med krydder
Kilder:
– Opplysningskontoret for brød og korn, Speltmel
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.