Lettvint mandel- og kokoskake med lime, uten tilsatt sukker
Karbohydrater (i hele kaken): 18 gram
Fiber (i hele kaken): 20 gram
En frisk og smakfull kake, som både er glutenfri og har et lavt karbohydratinnhold.
Til en kake i 20 cm dessertpai-form trenger du:
100 gram malte mandler (skåldet dersom du foretrekker det)
100 gram kokosmasse
50 gram Sukrin+ (evt. 100 gram Sukrin gold eller tilsvarende)
50 gram kremost naturell
2 store egg
Revet skall av 1 lime
1/2 ts natron
Glasur:
100 gram kremost naturell
30 gram smør, romtemperert
Saften av 1/2 lime
150 gram Sukrinmelis
Eventuell pynt: for eksempel bringebær og kokosflak, slik jeg har gjort det
Slik gjør du:
1) Sett ovnen på 180 grader. Mal mandlene i en blender/food prosessor dersom du ikke
har kjøpt ferdig malte.
2) Skill eggene. Stivpisk eggehvitene og sett til side. Bland eggeplommene med resten av
ingrediensene og vend forsiktig inn eggehvitene.
3) Stek kaken i 18-20 minutter midt ovnen.
4) Mens du venter på at kaken skal nedkjøles, kan du lage klar glasuren. Visp kremost og
romtemperert smør klumpfritt. Rør inn limesaft og tilsett Sukrinmelis til du får ønsket
konsistens.
5) Dekorer mandel- og kokoskaken før når den er helt avkjølt. Håper det smaker!
PRØV OGSÅ: Bakt ostekake med skogsbær
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.