Grove scones med gresskarkjerner og tranebær
Karbohydrater per porsjon: 13 gram
Fiber per porsjon: 3 gram
Redningen når man innser at man ikke har noe å ha pålegget på i hus!
Saftige, fiberrike scones med ekstra smak og konsistens fra frø og tørkede bær! Veldig gode med helt enkelt pålegg som smør og gulost.
PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlig og glutenfritt linsebrød
Dette trenger du til 12 scones:
2 dl melk
125 gram lettmargarin
200 gram havregryn
200 gram sammalt hvetemel, finmalt
50 g gresskarkjerner
50 g tranebær
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjør du:
1) Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme.
2) Bland alt det tørre i en bolle. Ha oppi melk og myk margarin og bland sammen til en litt klissete, men fast deig.
3) Form to runde kaker på et stekebrett med bakepapir. Del kakene i 6 «pizzastykker» med en kjøkkenkniv.
4) Stek i 15 minutter og server dem aller helst lune. Håper det smaker!
PRØV OGSÅ: Havrescones med kesam
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.