Hverdagens sjokolademousse
Karbohydrater per porsjon: 7 gram
Fiber per porsjon: 2 gram
Denne sjokolademoussen må gjerne komme til unnsetning når søtsuget melder seg en kveld midt i hverdagen.
Denne sjokolademoussen er både proteinrik og har et lavt karbohydratinnhold. Den holder seg godt noen dager i kjøleskapet også – dersom du vil lage klar noen porsjoner.
Dette trenger du til to porsjoner:
2 eggehviter
2 gelatinplater (eller tilsvarende vegetaralternativ)
2 strøkne ss bakekakao
1 dl sjokolademelk uten tilsatt sukker (evt. vanlig melk/plantemelk)
100 gram gresk yoghurt (helst fullfett)
50 gram kremost naturell
50 gram sukrin gold
*Obs: ikke kast eggeplommene – disse kan brukes til å lage hjemmelaget majones eller aioli, eller kanskje en sukkerfri vaniljesaus til moussen?
PRØV OGSÅ: Verdens enkleste sjokoladekake
Slik gjør du:
1) Visp sammen sjokolademelk, yoghurt, kremost, søtning og kakao i en skål til blandingen er klumpfri.
2) Legg gelatinplatene i bløt og pisk eggehvitene stive i en separat bolle.
3) Når eggehvitene er stivpisket, smelter du gelatinen i 1-2 ts kokende vann og visper den inn i kakaoblandingen.
4) Vend til slutt inn eggehvitene, fordel moussen i to glass og sett kaldt i minimum to timer.
5) Server gjerne sjokolademoussen med friske bær eller eventuelt vaniljesaus og litt revet, mørk sjokolade.
PRØV OGSÅ: Peanut butter cups
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.