Rotsuppe med karri-kikerter
Karbohydrater per porsjon: ca 60 gram Hvorav fiber: 20 gram
Vinter betyr tid for varmende middager, og rotsuppe er en nydelig måte å få inn en god dose grønnsaker på.
Denne rotsuppen er full av alt som er bra for deg, inkludert hele 20 gram fiber per porsjon, som dekker nesten hele den daglige anbefalingen. I tillegg smaker den skikkelig godt!
TIPS: Du kan gjerne toppe suppen med ekstra topping. Det passer veldig godt med både ristede frø, revet parmesan og/eller fetaost, samt for eksempel ekstra grønnsaker som fersk spinat, tomat eller kokte brokkolibuketter.
PRØV OGSÅ: Lammegryte med søtpotet
Ingredienser
2 porsjoner
1 gul løk
½ chili
3 cm ingefær
1 ss olivenolje
1 ts paprikakrydder
1 ts oregano
2 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
2 gulrøtter
1 rød paprika
¼ sellerirot
2 poteter
½ søtpotet
ca 8 dl vann
1 ss/1 terning grønnsakspuljong
1 dl kokosmelk
salt og pepper
en skvis lime
Topping:
1 boks kikerter
1 ss olivenolje
½ ts karri
½ ts paprikakrydder
PRØV OGSÅ: Asiatisk fiskesuppe
Fremgangsmåte
1. Finhakk løk, chili og ingefær. Stek mykt i litt olje i bunnen av en gryte, og tilsett så krydder og eddik. La eddiken trekke inn.
2. Skrell og finhakk resterende grønnsaker. Ha alle grønnsakene i gryta sammen med vann og buljong. Kok opp til grønnsakene er møre, ca 20 minutter.
3. Stek kikerter raskt i olivenolje og krydder i varm stekepanne.
4. Tilsett kokosmelk i gryta, og kjør suppen glatt med stavmikser. Jeg liker en litt tykk suppe, juster til ønsket konsistens med mer vann.
5. Smak til med salt, pepper og evt en skvis lime.
6. Server suppen toppet med kikerter.
PRØV OGSÅ: Oppskrift på Thai-inspirert kyllingsuppe
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.