Oppskrift på Thai-inspirert kyllingsuppe

Oppskrift på Thai-inspirert kyllingsuppe

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 03.12.20 | Sist redigert: 09.01.23
Karbohydrater: ca 1-2 g per 100

Thai-inspirert kyllingsuppe er en middagsfavoritt her i huset. Dette er en næringsrik suppe med masse smak, og du lager den på under 15 minutter.

Dette trenger du:

(fire porsjoner)

Annonse

2 store kyllingfileter, gjerne økologiske (eller fire vanlige)
½ løk
2-3 fedd hvitløk, finhakket
2 paprika, i strimler
3 gulrøtter, i tynne strimler
1 stor squash, i biter
1 cm skrelt og finhakket ingefær
1 liter kyllingkraft
1-2 ss rød thai curry
1 boks kokosmelk (4 dl)
1-2 ss fiskesaus
Salt og pepper

Oppskrift på thai-inspirert kyllingsuppe
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips! En kylling – flere middager

Når du kjøper en hel, økologisk kylling får du mye mer for pengene enn om du kjøper enkelte stykningsdeler. For å lage denne retten kan du skjære ut brystfiletene (og legge i kjøleskapet til dagen etter). Deretter kan du lage dagens middag med resten av kyllingen, for eksempel helstekt kylling i ovn (krydre godt med salt, pepper og rosmarin og stek den på 180 grader i ca 50 minutter).

Bein -og kjøttrester kan du koke deilig kraft på over natta, og dagen etter kan du lage denne retten. Når du kjøper økologisk støtter du en produksjon som er mer bærekraftig for jorda og som tar vare på dyrene i større grad. Mest sannsynlig er også kjøttet sunnere, fordi kyllingene får bedre fôr.

Slik gjør du:

  1. Skjær kyllingfileten i passe små biter og stek den i litt godt smør (ikke stek for lenge, den blir fort tørr). Legg til sides.
  2. Finhakk løk og skjær opp gulrot, squash og paprika. Stek grønnsakene og løk på middels varme til løken er i litt smør på middels varme til løken er blank og myk, ca 5 minutter.
  3. Ha i finhakket ingefær, 1-2 ss rød thaicurry og finakket hvitløk og fres videre ca 1/2-1 minutt (pass på at det ikke svir seg)
  4. Ha i kyllingkraft og kokosmelk.
  5. Ha i kyllingen. Varmes bare forsiktig opp til alt er gjennomvarmt (kyllingen kokes fort tørr).
  6. Smak til med fiskesaus, salt og pepper.

God middag!

PRØV GJERNE: Himmelsk kyllinggryte

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: