Kyllinggryte

Himmelsk kyllinggryte

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Gryten inneholder totalt 27 karbohydrater.

Jeg elsker å lage gryteretter i mange forskjellige varianter. Ta det man liker og bland sammen. Kyllinggryte kan også passe til familiemiddager – her kan man lure inn blomkål i gryten til kresne barn.

Å lage gryteretter er en takknemlig jobb på kjøkkenet – enkelt og greit. Man kan med fordel lage den dagen før. Og dersom den oppbevares i en gryte eller fast form, er det bare å sette den på komfyren eller i stekeovnen, så er middagen er klar på 1,2,3 neste dag.

PRØV GJERNE: Marokkansk tomatgryte med kikerter

Dette trenger du:

(Ca. 4 personer)
• 1 kg kyllingfilet
• 250 gr løk
• 550 gr ferdigraspet blomkål
• 2 ts salt
• 1 ts pepper
• 1 ts chili
• 1 ts gurkemeie
• 2 kanelstenger (du kan bruke 1 ts kanel hvis du ønsker det i stedet)
• hvitløk etter smak
• 1/2 liter vann
• 1 ss buljongpulver
• smør til steking

Slik gjør du:

• Smelt smøret mens du kutter kyllingkjøttet i biter.
• Stek det sammen med løken.
• Kjøttet skal være gjennomstekt, og løken skal være myk før du fortsetter.
• Tilsett salt, pepper, chili,kanel og gurkemeie. (det er gurkemeien som gjør at blomålrisen og kyllingen blir gul, og selvfølgelig smaker det også ekstra godt)
• Rør inn vann, og tilsett til slutt blomkålris.
• Rør godt rundt med en sleiv og kok under lokk på svak varme i 20 min.
Nå er retten klar til servering 🙂
Jeg valgte en salat til gryten denne gang. Det er lettvint og karbofattig 🙂

For flere oppskrifter se: www.mintype1mat.no.

GOD MIDDAG 🙂
Hilsen Benedikte

LES OGSÅ: Mer stabilt blodsukker med riktig valg av karbohydrater

Del: