Ovnsbakt ratatouille
Karbohydrater i hele retten: 80 g
Hvorav fiber: 18 gram
Ratatouille er en klassisk grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike, som passer ypperlig til middag. Enten alene, eller som tilbehør.
Denne grønnsakretten er super som en enkel middag alene, servert med salat og kanskje litt ost, eller som tilbehør til torsk eller kylling. Bruk gjerne andre grønnsaker etter ønske, både løk, aubergine og paprika passer supert. Denne er også super å lage dagen før servering, den kan fint varmes opp.
Tips:
Du kan gjerne gratinere formen ved å tilsette ost på toppen de siste 5 minuttene av steketiden. Det passer supert både med blåmuggost, parmesan, mozzarella eller valgfri type revet ost.
Ingredienser
Tilbehør til 2-3 porsjoner
1 boks hakkede tomater (400 g)
2 ss tomatpure
1 ss olivenolje
1 ts honning eller sukker
pepper etter ønske
1 ss provencekrydder
10-15 små cherrytomater
2 ss hakkede tørkede tomater i biter
1 squash
½ stor søtpotet
1 gulbete eller polkabete
PRØV OGSÅ: Proteinrik rotmos med bakt aubergine
Fremgangsmåte
1. Rør sammen hakkede tomater, tomatpure, søtning, krydder og tomater i en middels stor ildfast form. Bak formen på 200 grader i ca 10 min.
2. Skrell beten og søtpoteten og høvle tynne skiver av alle grønnsakene med en mandolin, ostehøvel eller med en kniv.
3. Mos cherrytomatene med en gaffel og rør godt i tomatsausen når den har stått litt i ovnen, vend inn tørkede tomater. Topp med lag av de høvlede grønnsakene.
4. Ha aluminiumsfolie over formen og bak videre på 200 grader i ca 1 time, til grønnsakene er møre.
5. Ringle over litt olivenolje før servering.
PRØV OGSÅ: Rødbetehummus med hvite bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.