Halloumi-bowl og bakte rotgrønnsaker

Halloumi-bowl og bakte rotgrønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.01.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Fiber: 17 gram

Halloumi-bowl er en middag stappfull av næring og gode smaker.

Halloumi er en fast ost som kan stekes uten at den smelter eller mister fasongen. Det er også en god kilde til proteiner. Er du ikke så glad i halloumi, kan du selvsagt bytte det ut med for eksempel fetaost, eller fisk/kylling etter ønske.  

Annonse

PRØV OGSÅ: Hoisinmarinerte scampi med bakte grønnsaker

Ingredienser

1 porsjon

½ søtpotet
1 rødbete
½ paprika
½ aubergine
1 ss olivenolje
salt og pepper etter ønske
5 valnøtter
1 ss gresskarkjerner
ca 70 g halloumi
en god neve grønnkål
saften av ¼ sitron
en neve spirer

Tahinidressing:

1 ss tahini
1 ts eplesidereddik eller sitronsaft
½ ts honning
kokende vann til ønsket konsistens
pepper

Annonse

PRØV OGSÅ: Nudelwok med kylling og cashewnøtter

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter, og ha over på en bakeplate. Ringle over olje og krydder.

2. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.

3. Lag dressingen. Når du har syre i tahinien vil den tykne, så vend først sammen tahini og eddik/sitron, før du rører inn honning, og deretter sper på med vann til du har en mellomtykk dressing. Smak til med pepper etter ønske.

4. Rist nøtter i tørr panne. Ta de ut og stek så halloumi gyllen på begge sider.

5. Ha grønnkål i en skål og masser den inn med sitron, så den faller litt sammen. Vend inn spirer, og ha så alle de ovnsbakte grønnsakene i skålen. Topp med halloumi, ristede nøtter og frø, og server med dressing.

PRØV OGSÅ: Wok med grønnsaker og sesamlaks

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: