Hoisinmarinerte scampi med bakte grønnsaker
Karbohydrater per porsjon: 34 gram
Fiber: 11 gram
Scampi er både magert og proteinrikt og smaker nydelig til wokkede eller ovnsbakte grønnsaker.
Her har du selvsagt frihet til å bruke de grønnsakene du ønsker. Ta det du har i kjøleskapet eller det som frister mest. Jeg serverte hoisinmarinerte scampi med quinoa, men dersom du ønsker en rett med mindre karbohydrater kan du selvsagt droppe quinoa. Eller du kan bytte det ut med fullkornsris eller noe annet du heller ønsker.
Tips: Topp retten med koriander og/eller ristede sesamfrø for litt ekstra smak!
PRØV OGSÅ: Wok med grønnsaker og sesamlaks
Ingredienser
1 porsjon
150 g scampi eller argentinske reker (ferdig kokt)
1 ss hoisinsaus
1 ss soyasaus
1 cm finrevet ingefær
1 ts riseddik
1 ts sesamolje
pepper
½ paprika
½ squash
1/3 brokkoli
1 ss olivenolje
salt + pepper
en god neve fersk spinat
45 g tørr quinoa (kan droppes)
PRØV OGSÅ: Asiatisk salat med tofu og peanøttsaus
Fremgangsmåte
1. Vend sammen hoisin, soya, riseddik, revet ingefær, sesamolje og pepper. Ha de ferdig kokte rekene i marinaden.
2. Kok quinoa i dobbel mengde vann.
3. Del grønnsakene i mellomstore biter, ringle over litt olivenolje og krydder og bak i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter.
4. Ha de ferdige grønnsakene i en bolle, og vend inn spinaten til den faller sammen.
5. Server hoisinmarinerte scampi med bakte grønnsaker og quinoa.
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.