Pasta med tomat, fetaost og kylling

Pasta med tomat, fetaost og kylling

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 02.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 56 gram
Fiber per porsjon: 8 gram

Dette er en vri på en av internettets store middags-hits så langt i 2021; bakt feta-pasta. Her laget med fullkornspasta for rikelig med kostfiber, og masse tomater for en solid dose antioksidanter. Superdigg!

Dette trenger du:

Til fire porsjoner

Annonse

½ kg cherrytomater (eller vanlige tomater delt i båter)
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 blokk fetaost (200 gram)
½ dl god olivenolje
300 g fullkornspasta
2 kyllingfileter (400 gram)
Pepper
En klype chiliflak
1 ts tørket oregano

Garnityr: revet parmesan, samt ruccolasalat og/eller basilikum

Foto: Andrea Jensen Moth

PRØV OGSÅ: Hoisin-stekt ørret og ris kokt i kokosmelk

Slik gjør du:

1) Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.
2) Del cherrytomatene i to, kutt rødløken i strimler og knus hvitløksfeddene under knivbladet.
3) Ha grønnsakene i en ildfast form, og gjør litt plass i midten, hvor du legger fetaosten.
4) Ringle olivenoljen over tomatene og osten, og strø oregano og chiliflak over. Kverne gjerne litt pepper over til slutt, før du setter formen inn midt i ovnen og lar det steke i en halvtime.
5) Mens pastasausen godgjør seg i ovnen skjærer du kyllingen i strimler og steker den i panna med litt salt og pepper. Samtidig koker du pasta.
6) Når formen er tatt ut av ovnen, brukes en gaffel til å mose fetaosten og tomatene/løken til en så fin eller grov saus som du selv ønsker.
7) Ha oppi den ferdigkokte pastaen og de stekte kyllingstrimlene, og bland det godt inn i sausen. Server pastaretten med et dryss parmesan og litt ruccola eller basilikum.

Foto: Andrea Jensen Moth

PRØV OGSÅ: Svinekoteletter med kapers-saus

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: