Svinekoteletter med kapers-saus

Svinekoteletter med kapers-saus

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 10.12.20 | Sist redigert: 20.03.23
Karbohydrater: ca 0 g per 100

Svinekoteletter med masse deilig smak. Disse er perfekte både til hverdagsmiddagen og til fest. Og det beste av alt, du lager dem på under 10 minutter!

Dette trenger du:

1 svinekotelett per person

Annonse

Smør til steking
Salvie
Sennepsfrø, knuste, kan sløyfes
Salt og pepper
1 sitron
1 dl fløte per person
Dijonsennep
Kapers
Eventuelt soya

Svinekoteletter med kapers-saus
Foto: Hanne Storhaug Jensen

PRØV GJERNE: Lammegryte med søtpotet

Slik gjør du:

1. Krydre svinekotelettene med tynt lag salt, pepper, salvie og knuste sennepsfrø.

2. Stek kotelettene på middels varme, ca 3 minutter på hver side.

3. Klem over litt sitron på hver kotelett og stek videre i 3-4 minutter, eller til kotelettene er gjennomstekte.

Annonse
Svinekoteletter med kapers-saus
Foto: Hanna Storhaug Jensen

4. Kok ut god smak fra panna sammen med litt fløte. Tilsett 1-2 ts med dijonsennep. Smak til med salt og pepper, og dryss kapers i på toppen. Smak ev til med litt soyasaus hvis du har.

Tips! Hvis du foretrekker kjøtt fra griser som har hatt et godt liv anbefaler jeg å sjekke ut Reko-ringen på facebook. Der kan du få direkte kontakt med bonden og få vite hvordan han/hun driver. Det er også enklere å få tak i stykningsdeler som ikke finnes i butikken.   

PRØV GJERNE: Oppskrift på hjemmelaget bacon

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: