Oppskrift på hjemmelaget bacon

Oppskrift på hjemmelaget bacon

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 19.11.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 0,005 g per 100

Det er ikke vanskelig å lage ditt eget bacon. Du kan lage det uten røyksmak, det vil si bare ved å salte, eller du kan bruke en enkel røykmaskin som du kan kjøpe på nett eller i en villmarksforretning.

Annonse

Merk at selv om det er litt sukker i denne oppskriften, så utgjør det en veldig liten andel av totalvekten. Og det totale karbohydratinnholdet er veldig lavt. Det er i all hovedsak mengden karbohydrater som bestemmer blodsukkerstigningen etter et måltid.

Dette trenger du:

2 kg sideflesk (ribbe) eller buklist av gris

2,25% salt

0,5 % sukker (for eksempel rårørsukker eller økologisk rørsukker)

Slik gjør du:

1. Vei kjøttet. Du skal bruke 2,25 % salt og 0,5% sukker. Hvis kjøttet veier 1 kg blir det 22,5 g salt og 5 g sukker.

Annonse
Oppskrift på hjemmelaget bacon

Snart bacon…Foto: Hanne Storhaug

2. Legg kjøttet inni en plastpose og dryss over salt og sukker. Pass på at du fordeler saltet godt på alle sider.

3. Press ut all luften av posen, legg i en beholder og legg noen vekter oppå.

4. La ligge i kjøleskapet i en uke. Snu kjøttet daglig.

Tips! Merk skålen med når det skal være ferdig, så er det lettere å huske.

 

Oppskrift på hjemmelaget bacon

Lag ditt eget bacon Foto: Hanne Storhaug

 

5. Når kjøttet har ligget i sju dager er det ferdig saltet.

6. Du kan bruke baconet slik det er, dvs. med bare saltsmaken, eller du kan røyke det. Vi har kjøpt en billig røykemaskin på nett, denne fungerer fint. Det går også an å lage seg hjemmelagede varianter.

Tips! Hvor lenge baconet skal røyke, og hvilken type flis du skal bruke, er en smakssak. Det kan være lurt å lese seg litt opp før du setter i gang. Eller for eksempel se noen filmer på youtube (søk f.eks. på homemade bacon).

Oppskrift på hjemmelaget bacon

Ferdig bacon. Voila! Foto: Hanne Storhaug

Til helgefrokostene?

PRØV GJERNE: Lag en god restesuppe til middag

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: