Lune hvite bønner med tomat og ruccolasalat
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 15 gram
Hvite bønner er en fin proteinkilde som gjør måltidet mer mettende og næringsrikt, i tillegg er bønner en super matvare for personer med diabetes.
Vi har alle godt av å inkludere belgvekster i kostholdet vårt. Studier har vist at et kosthold med mye belgvekster kan senke kolesterol i blodet, blodtrykk og blodsukker.
Ifølge Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) er belgfrukter også å anbefale for personer med diabetes, fordi det demper økninger i blodsukker- og insulinnivåene etter et måltid.
Denne raske retten egner seg supert som et lett måltid alene, eller for eksempel som tilbehør til fisk.
PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese
Ingredienser
1 porsjon
ca 150 g store hvite bønner (1/2 boks)
10 stk cherrytomater
1 ts olivenolje
1 ts provencekrydder
salt og pepper
1 stor gulrot
en stor neve fersk ruccola
Yoghurtdressing:
2 ss yoghurt naturell
1/2 ts dijonsennep
1 krm pepper
PRØV OGSÅ: Rødkålsalat med kikerter i kremete tahinidressing
Fremgangsmåte
1. Stek hvite bønner og cherrytomater i litt olje og krydder, til bønnene er lett brunet og tomatene er lune.
2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
3. Rasp gulroten på et rivjern, eller skjær i strimler med en høvel.
4. Vend dressingen inn i ruccola og gulrot, og topp med lune bønner og tomater.
5. Server alene eller med ønsket tilbehør.
Kilde: LHL, Spis mer belgfrukter!
PRØV OGSÅ: Sommersalat med jordbær & halloumi
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.