Regnbuesalat med quinoa og tahinidressing

Regnbuesalat med quinoa og tahinidressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 34 gram
Hvorav fiber: 11 gram

Regnbuesalat – en fargerik, fristende og sunn hverdagslunsj.

Denne fargeglade salaten gjør godt for både munn, mage og øyne, og er i tillegg stappfull av bra næring. Quinoa er proteinrikt, fiberrikt og glutenfritt, og et flott alternativ til hvit ris og couscous i salater.

Annonse

Du kan selvfølgelig bytte ut grønnsakene etter ønske og preferanser, og bruke denne oppskriften på regnbuesalat som ren inspirasjon.

PRØV OGSÅ: Grillet brokkolisalat og tahinimarinerte bønner

Ingredienser

1 porsjon

0,5 dl quinoa
60 g edamamebønner (soyabønner)
to god never finahakket rødkål
saften fra 1/6 lime
bladsalat
2 stk sjampinjong
1 gulrot
1 cm fersk ingefær, finhakket
1 ts olivenolje
salt + pepper
30 g smuldret fetaost (kan fint droppes)

Regnbuesalat med quinoa

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Tahinidressing:
1 ss tahini
½ ts dijon-sennep
½ ts honning
½ ts eplesidereddik
1-2 ss vann
1 krm pepper

Annonse

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat

Fremgangsmåte

1. Begynn med quinoaen. Kok denne i dobbel mengde vann til den er ferdig, ca 15 minutter. Vend inn soyabønnene i quinoaen.

2. Finhakk rødkål og vend godt sammen med limesaft, slik at den faller litt sammen.

3. Del sopp i tynne skiver og stek i tørr stekepanne til den er gyllen. Ha soppen ut av pannen.

4. Skrell gulroten og del i tynne skiver. Stek gulrotkivene med ingefær raskt i litt olivenolje, til de får en gyllen skorpe. Pass på å ikke steke for lenge, de er best når de fortsatt er litt crispy.

5. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, minus vann. Syren vil få tahinien til å tykne, så spe gradvis på med vann til du har en jevn og litt flytende dressing.

6. Legg salat, lime-kål, quinoa-edamame-blandingen, stekte gulrøtter og sopp i en skål. Topp med litt smuldret fetaost og server med tahinidressing.

PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: