Oppskrift på superdigg brokkolisalat

Oppskrift på superdigg brokkolisalat

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 31.01.20 | Sist redigert: 29.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 5,5 g per 100 (2,4 uten rosiner)

Denne brokkolisalaten er rask og enkel å lage og smaker utrolig godt. Du kan spise den alene eller som smakfullt tilbehør til middagen.

Brokkoli er noe av det sunneste vi kan spise. Ikke bare er det veldig godt. Det er og bra for hjerte- og karsystemet og kan til og med hemme visse typer kreft. Brokkoli er proppfull av næring og helsefremmende stoffer. Og ved å spise brokkoli får du i deg flere typer antioksidanter som kan motvirke utviklingen av kreft. Den er og rik på vitaminer og mineraler. Med andre ord: Hva med brokkolisalat til middag i dag?

Annonse

Ingredienser

Dressing:

300 g rømme, gjerne rørosrømme
2 ss eplecidereddik
1 ts sukrin +
½ rødløk, finhakka

Salaten:

1 brokkoli, skjært i små buketter
50 g rosiner
50 mandler eller nøtter
100 g bacon, sprøstekt

Tips! For enda mindre karbohydrater kan du droppe rosinene

Annonse
brokkolisalat
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Fremgangsmåte

1. Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Gi brokkolien et oppkok og ta av kjelen. Tøm av vannet og la brokkolien renne godt av seg.

2. Lag dressingen: hakk rødløk i små biter. Bland løk, rømme, eplecidereddik og sukrin+.

3. Stek bacon på litt over middels varme til det er sprøtt, skjær deretter i passe biter.

4. Hakk opp mandler eller nøtter, og bland sammen med brokkoli, bacon, rosiner og dressingen.

Tips! Denne kan med fordel lages dagen i forveien, og smaker enda bedre dagen etter.

PRØV GJERNE: Brokkolibowl med quinoa

Til lunsj, for eksempel? 

Kilder:
Forskning.no
Matvett.no

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: