Brokkolibowl med quinoa
Karbohydrater per porsjon: ca 26 gram
Hvorav fiber: 11 gram
Middager i dype boller er en favoritt – de kan fylles med litt av hvert og varieres i det uendelige.
Denne gangen har jeg laget en brokkolibowl med friske grønnsaker, smakfull sopp og mettende quinoa.
Dette er en rett som er perfekt hverdagsmat; den er både næringsrik og smakfull og gjør seg like godt til lunsj som til middag.
Dersom du ønsker å gjøre måltidet mer mettende kan du tilsette en ekstra kilde til protein eller fett. For eksempel kan du servere det med fisk, eller toppe bollen med litt avocado og/eller hummus.
PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa
Ingredienser
1 porsjon
0,4 dl tørr quinoa
en god neve fersk spinat
1 gulrot
1/3 squash
1/2 ss olivenolje
saften fra en skive sitron
½ brokkoli
2 store sjampinjong
1 ss sesamfrø
PRØV OGSÅ: Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter
Fremgangsmåte
1. Start med å koke quinoa i dobbel mengde vann
2. Finhakk spinat, og riv gulrot og squash på et rivjern
3. Vend sammen quinoa, spinat, revet gulrot og squash med ½ ss olivenolje og en skvis sitron
4. Rist sesamfrø i tørr panne til de er gylne
5. Del soppen i mindre biter og stek i varm, tørr panne til den er gyllen. Krydre med salt og pepper underveis
6. Del brokkoli i små buketter og stek i litt olje i pannen til slutt, bare til den er så vidt gyllen og fortsatt crispy
7. Ha brokkoli og sopp i en bolle med quinoa-blandingen, og topp med ristede sesamfrø
PRØV OGSÅ: Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.