Oppskrift på uimotståelig karamellmousse

Oppskrift på uimotståelig karamellmousse

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 09.05.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Hele desserten har 31 karbohydrater (5 karbohydrater per glass med dessert)

Jeg elsker karamellsmak og krokan og fikk lyst å lage en dessert som kombinerte de to. Det endte med en vanvittig god karamellmousse!

Annonse

Dette trenger du: 

(6 gode porsjoner)

OSTEKREM

  • 200 gram Philadelphia ost original
  • 10 gr. Tagatesse
  • 1/3 ts vaniljepulver
  • 3 dl fløte

KARAMELLSAUS

  • 100 gr. Tagatesse
  • 1 dl vann
  • 1,5 dl fløte
  • 80 gr smør

KROKAN

  • 80 gr Tagatesse

Slik gjør du:

OSTEKREM

Annonse
  • Pisk fløten stiv sammen med vaniljepulver og Tagatesse.
  • Visp så osten inn til det blir en fin konsistens på kremen.
  • Sett i kjøleskap mens du lager karamellsaus.

KARAMELLSAUS

Karamellmousse

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

La Tagatesse og vann få et oppkok på middels varme, og la det koke til det blir en gyllen farge. Ikke rør i sukkermassen. Pass på hele tiden, slik at det ikke blir for mørkt.

Så tar du gryten til side og rører inn smøret, etterfulgt av fløten. Da får du en farge som på bildet over.

Så koker du sausen opp igjen på svak varme til den har fått en lys karamellfarge, slik som på bildet over. Avkjøl.  Når karamellsausen er avkjølt (i romtemperatur) skal den blandes sammen med ostekremen. Ha i glass og pynt med krokan.

La stå i kjøleskapet noen timer før servering. Du kan gjerne lage desserten dagen i forveien.

KROKAN

Karamellmousse

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

Smelt Tagatesse i en gryte og la det koke på middels varme til det blir brunt, slik som på bildet. Pensle et stykke matpapir med olje og hell massen på det. Når det har stivnet, legger du et matpapir over. Kjevle eller dunk med en gjenstand slik at karamellen knuser.

Vipps, så har du krokan.

Tips: Lag dobbel porsjon og ha på syltetøyglass. Da har du til seinere bruk ?

God fornøyelse 🙂

For flere gode desserter, se bloggen min: www.mintype1mat.no

 

PRØV GJERNE: Deilig, luftig sjokolademousse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
5/5 1 tilbakemelding
Del: