Asiatisk kålsalat med soyabønner
Karbohydrater: 12 g per porsjon
Asiatisk kålsalat er det perfekte middagstilbehøret. Grønt, friskt, og supersunt!
Denne asiatiskinspirerte salaten med stekt kål er nydelig som tilbehør til fisk, kjøtt eller grillede grønnsaker. Men det er ikke bare smaken som gjør denne retten til et godt valg.
Siden kålsalaten er proppfull av gode næringsstoffer vil dette tilbehøret gjøre ethvert måltid litt sunnere. Vinn-vinn!
PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus
Ingredienser
2 porsjoner
¼ hodekål
1 ss eplesidereddik
1 ss stekeolje
1 krm salt + pepper
1 hode hjertesalat
en god neve fersk spinat
200 g soyabønner (tinte)
½ avocado
en god neve fersk koriander
1 ss sesamfrø
1 ss solsikkekjerner
PRØV OGSÅ: Middagstilbehør fra Midtøsten – Tabbouleh med blomkål-couscous
Fremgangsmåte
1. Del hjertesalat i tynne strimler og ha dem på et salatfat.
2. Del hodekål i tynne strimler og stek raskt på høy varme i olje og eplesidereddik. Krydre med salt og pepper.
3. Ha stekt kål og soyabønner over salaten.
4. Rist frø i tørr panne til de popper.
5. Topp salaten med ristede frø, avocado i skiver og et godt dryss fersk koriander.
PRØV OGSÅ: Rød curry med scampi & grønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.