Et stekt egg er også middag!
Karbohydrater per porsjon: 10 g, hvorav fiber: 6 g
Kh per 100 g: 9 g, hvorav fiber 2 g
Middag kan ikke være av restaurantkvalitet hver eneste dag. Noen ganger frister det mest med en enkel løsning.
Synes du innimellom det går med alt for mye tid til planlegging og laging av måltider? Da er denne oppskriften perfekt for deg!
En sunn, fargerik og smart middag behøver ikke ta mye tid. Denne næringsrike retten med stekt egg slenger du sammen på 10 minutter.
LES OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker
Ingredienser
1 porsjon
En god neve spinat eller annen grønn salat etter ønske
1 ss solsikkefrø og/eller gresskarkjerner
1 gulrot
½ paprika
6 stk cherrytomater
2 stk egg
1 ss olje til steking
salt + pepper
1 ss revet parmesan
LES OGSÅ: Oppskrift på grønn thaicurry
Fremgangsmåte
- Rist frø i tørr panne
- Fordel spinat/salat på en tallerken
- Skrell gulroten og skjær i tynne skiver
- Del cherrytomatene i to og paprikaen i strimler
- Stek grønnsakene i olje og krydder i varm panne til de er varme og fortsatt sprø, ca 3 minutter
- Stek eggene slik du liker det best, jeg foretrekker de godt stekt på begge sider, men dette er smak og behag!
- Ha grønnsakene over salaten, topp med ristede frø og parmesan, og server med 2 stk speilegg
LES OGSÅ: Lun salat med ovnsbakte gulrøtter, soltørket tomat og parmesan
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.