
Granola med kokos og olivenolje
Karbohydrater per 100 g: 27 g
Hvorav 10 g fiber
Den beste granolaen lager du selv! Hjemmelaget granola med kokos og olivenolje er perfekt til frokost, servert med yoghurt naturell og frukt og/eller bær.
Innholdet i hjemmelaget granola kan varieres i det uendelige, avhengig av hva slags nøtter og frø du bruker, denne varianten med kokos og olivenolje er nydelig.
PRØV OGSÅ: Oppskrift på superbrød
Ingredienser
1 plate
5 dl store havregryn
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl mandler
2 dl vanøtter
1 ts kanel
1 ts kardemomme
½ ts salt
3 ss kokosolje
3 ss olivenolje
3 ss honning
Fremgangsmåte
1. Vend alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bakebolle.
2. Smelt kokosolje i en kjele og tilsett honning og olivenolje.
3. Hell den flytende olje/honningblandingen inn i det tørre og vend til alt er dekket.
4. Ha blandingen ut på en bakeplate og bak i ovnen på 180 grader varmluft i ca 30 minutter. Vend på blandingen hvert 10 minutt, slik at det ikke brenner seg.
5. Avkjøl og oppbevar på tett glass.
PRØV OGSÅ: Frøknekkebrød med chia
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.