Frøknekkebrød med chia

Frøknekkebrød med chia

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 20.06.24
Karbohydrater: ca 2 gram per knekkebrød

Knekkebrød er enklere å lage enn du kanskje tror. Her er en oppskrift på frøknekkebrød med chia som er proppfull av god næring, og få karbohydrater!

Hjemmelagede knekkebrød smaker godt og er et supert alternativ til brødmat. Du kan gjerne bytte ut med andre frø etter ønske. Disse frøknekkebrødene inneholder ca 2 gram karbohydrater per knekkebrød, og vil derfor ikke ha så stor påvirkning på blodsukkeret.

Annonse

Oppbevar knekkebrødene i en tett boks, da holder de seg fint i et par uker.

PRØV OGSÅ: Cottage cheese-vaffel

Ingredienser

En bakeplate = 16 knekkebrød

1 dl havregryn
½ dl linfrø
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø
½ dl soslikkekjerner
1 ts salt
1 ts honning
ca 2 dl kokende vann

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og spe på med vann. Chiafrø og havre trekker til seg væske, så juster eventuelt med litt mer væske etterhvert.

Annonse

2. La blandingen stå å svelle i minst 20 minutter.

3. Ha røra på en bakeplate med papir, og trykk den ut. Bruk gjerne et bakeark over røra, som du så kjevler ut, for å få så tynne knekkebrød som mulig.

4. Bak i ovnen på 170 grader varmluft i 10 minutter. Ta ut brettet og del opp til ca 16 knekkebrød, eller annen størrelse etter ønske.

5. Bak videre i ovnen i ca 30 minutter. Pass på underveis så det ikke svir seg.

PRØV OGSÅ: Scones med havre, Biola og valnøtter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: