Cottage cheese-vaffel

Cottage cheese-vaffel

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 31.05.24
Karbohydrater per vaffel: 24 g karbohydrat
Hvorav 3 g fiber

En grovere og mer proteinrik vaffel er perfekt som alternativ til brød.

Disse er raske å lage, og holder seg fint i kjøleskapet et par dager. Passer fint med både salt og søtt pålegg.

Annonse

PRØV OGSÅ: Scones med havre, Biola og valnøtter

Ingredienser

Oppskriften gir 2 stk vafler

2 egg
40 g havregryn
1 ts bakepulver
2 store ss cottage cheese
3 ss mel (jeg brukte spelt)
ca 1 dl melk

Cottage cheese-vaffel
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør jevnt med en stavmikser.
  2. Juster med mer melk eller mel etter behov, du skal ha en relativt rykk røre.
  3. La røra hvile i mist 10 minutter før du steker vaflene.
  4. Spe ut røra med mer melk hvis den har blitt for tykk. Smør vaffeljernet med smør og stek gyllende vafler.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på kesam-omelett med ost

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: