
Rustikk sjokoladekake med mørk glasur
Karbohydrater: 130 gram (i hele kaken) Fiber: 58 gram (i hele kaken)
Denne oppskriften gir en rustikk sjokoladekake som er rik på fiber og proteiner, og har mindre sukker enn en tradisjonell kake.
Dette er gammel oppskrift som jeg har laget igjen og igjen i mange år. Det er rett og slett en skikkelig god sjokoladekake, som både er rik på fiber og proteiner, og har et betydelig lavere innhold av sukker enn konvensjonelle sjokoladekaker.
PRØV OGSÅ: Porsjons-ostekaker med pistasj
Ingredienser
Til en 22-24 cm springform trenger du:
200 gram lettrømme
4 egg
50 gram myk margarin (eller smeltet smør)
50 gram Sukrinsirup/fibersirup
100 gram Sukrin gold
2 ts bakepulver
150 gram mel (jeg brukte 50/50 siktet hvetemel og havremel)
50 gram bakekakao
100 gram kremost naturell
50 gram lettmargarin eller mykt smør
30 gram bakekakao
1 klype salt
Sukrinmelis til passe konsistens
PRØV OGSÅ: Fudgy kikertbrownies

Fremgangsmåte
1. Varm ovnen til 175 grader, over- og undervarme.
2. Visp de våte ingrediensene sammen og bland de tørre sammen i en annen bolle. Miks så de tørre ingrediensene i væskeblandingen, til du har en klumpfri røre.
2. Hell røren over i en springform (22-24 cm) kledd med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 25-30 min.
3. La kaken avkjøles, og lag glasuren i mellomtiden ved å vispe kremost og margarin/smør glatt før du vender inn bakekakao og til slutt Sukrinmelis til du synes glasuren er passe tykk.
4. Glaser kaken når den er avkjølt og nyt!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.