Hva har jeg i bagasjen på reise?

Hva har jeg i bagasjen på reise?

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: I dag 11:08


Jeg har alltid med meg «nødproviant» når jeg drar til et sted der jeg ikke vet hva slags mat jeg kan forvente å finne.

Denne høsten tok jeg meg en ferieuke på Rhodos. Jeg har vært i Hellas før, men aldri på Rhodos. Med meg i kofferten pakket jeg med meg noen matvarer jeg er trygge på og som jeg vet hvordan blodsukkeret vil reagere på når jeg spiser dem. På denne reisen ble det faktisk veldig nyttig da utvalget av sukkerfri snacks var ekstremt dårlig.

Annonse

Proteinbarer

Jeg hadde med meg flere proteinbarer som ble spist både på flyreisen og under ferien. Jeg kjøper de som er sukkerfrie og synes det metter godt som et mellommåltid eller når jeg har lyst på en snack. Jeg vet hva jeg får i meg og hvor mye insulin jeg skal sette. Barene tar liten plass i bagasjen og er fine å ha med på stranden eller når man er på farten. Og de smaker selvfølgelig veldig godt!

Knekkebrød

Det er vel typisk nordmann å ha med seg knekkebrød på ferie i utlandet? Jeg hadde med meg en pakke med rugknekkebrød og hele pakken ble spist opp. Jeg hadde frokost på hotellet, men til lunsj spiste jeg knekkebrød hver dag. Det var godt både for magen og for blodsukkeret. Man skal kunne skeie ut på ferie, men jeg liker dårlig å ha lite kontroll på blodsukkeret flere dager på rad. Derfor var et måltid med knekkebrød i løpet av dagen, fint for blodsukkeret.

Havregryn med linfrø

Havregryn er nok en matvare som er gunstig for magen, men ikke alltid like gunstig for blodsukkeret for min del. Men jeg tok med litt som jeg tenkte var greit å putte i yoghurt som mellommåltid. Jeg brukte litt av dette, men ikke særlig mye. Men jeg var glad jeg tok med, for det var umulig å finne havregryn i de små butikkene som var rundt der jeg bodde. Havregryn tar liten plass i kofferten og kan brukes både med melk eller yoghurt, eller som havregrøt.

Sukrin og suketter

Sukrin og suketter bruker jeg alltid istedenfor sukker. Derfor tok jeg også med meg litt til Rhodos. Det var i tilfelle jeg ville ha te med søtning eller på yoghurt. Jeg vet de fleste land har søtning uten sukker og det hadde de også på Rhodos. Derfor ble ikke det jeg hadde med meg brukt, men jeg kommer likevel til å ta med meg søtning neste gang jeg skal på ferie. Det tar ikke mye plass og er enkelt å ta med seg hjem dersom det ikke blir brukt.

Dadler

Vi med diabetes er jo meget vant til lavt blodsukker. Også jeg. Denne gangen var jeg på ferie alene og litt mer obs på synkende blodsukker. Dadler er veldig fint å bruke til å få opp blodsukkeret og noe jeg ofte bruker. Nå finnes det også så mange gode smaker som gjør at det føles som om jeg spiser godteri når jeg tar en daddel! Denne posen ble spist opp og jeg skulle hatt med en til. Dadler holder seg godt i varmen også. Hva har du med deg av matvarer når du reiser på ferie?

Annonse

LES OGSÅ: Smart tips når man reiser med diabetesutstyr

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: