Biffragù på høyrygg

Biffragù på høyrygg

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: I dag 08:22
Karbohydrater: 10,5 gram per porsjon (uten pasta/potetmos)
Fiber: 3,5 gram per porsjon (uten pasta/potetmos)

Biffragù er en deilig høstrett, som jeg tør påstå er den perfekte middagsretten.

Dette er en rett som kan stå og putre i timevis mens man eksempelvis tar seg en søndagstur ut i marka! Dette er også en ypperlig rett å invitere gjester på.

Annonse

Server med ønsket tilbehør, som for eksempel potetmos, pasta, polenta eller grønnsaksmos. Valget er ditt.

LES OGSÅ: Sprø kylling med soppsaus og søtpotetmos

Ingredienser

Til 4 porsjoner trenger du:

1 kg benfri høyrygg av okse
Smør til bruning
Litt olje
2 løk
2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
3 hvitløksfedd
2 dl rødvin
2,5 dl oksekraft
2 dl hakkede tomater
3 ss tomatpuré
3 laurbærblad
Salt og pepper

Pasta, polenta, potet- eller grønnsaksmos
Parmesan
Frisk basilikum

Annonse

LES OGSÅ: Tunfiskburgere med sennepsdressing

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttstykket i store biter. Jeg skar mitt i åtte. Brun kjøttet i smør på nokså høy varme i to omganger og legg til side.
  2. Ha en liten klunk olje, finhakkede gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i gryta og la det surre til grønnsakene er blanke og begynner å mykne.
  3. Ha kjøttet tilbake oppi gryta og tilsett rødvin. La rødvinen redusere til det er ca. halvparten igjen og ha deretter oppi de resterende ingrediensene.
  4. Sett på lokk og la gryta putre i minimum 3-4 timer, slik at kjøttet blir helt mørt.
  5. Før servering løfter du ut kjøttet, river det fra hverandre og har det tilbake i gryta. Rør godt og smak til med salt og pepper. Fjern laurbærbladene.
  6. Server ragùen med pasta, polenta, potetmos eller grønnsaksmos – alt etter smak og ønske.
  7. Topp med revet parmesan og frisk basilikum. Håper det smaker!

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: