Biffragù på høyrygg
Karbohydrater: 10,5 gram per porsjon (uten pasta/potetmos)
Fiber: 3,5 gram per porsjon (uten pasta/potetmos)
Biffragù er en deilig høstrett, som jeg tør påstå er den perfekte middagsretten.
Dette er en rett som kan stå og putre i timevis mens man eksempelvis tar seg en søndagstur ut i marka! Dette er også en ypperlig rett å invitere gjester på.
Server med ønsket tilbehør, som for eksempel potetmos, pasta, polenta eller grønnsaksmos. Valget er ditt.
LES OGSÅ: Sprø kylling med soppsaus og søtpotetmos
Ingredienser
Til 4 porsjoner trenger du:
1 kg benfri høyrygg av okse
Smør til bruning
Litt olje
2 løk
2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
3 hvitløksfedd
2 dl rødvin
2,5 dl oksekraft
2 dl hakkede tomater
3 ss tomatpuré
3 laurbærblad
Salt og pepper
Pasta, polenta, potet- eller grønnsaksmos
Parmesan
Frisk basilikum
LES OGSÅ: Tunfiskburgere med sennepsdressing
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttstykket i store biter. Jeg skar mitt i åtte. Brun kjøttet i smør på nokså høy varme i to omganger og legg til side.
- Ha en liten klunk olje, finhakkede gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i gryta og la det surre til grønnsakene er blanke og begynner å mykne.
- Ha kjøttet tilbake oppi gryta og tilsett rødvin. La rødvinen redusere til det er ca. halvparten igjen og ha deretter oppi de resterende ingrediensene.
- Sett på lokk og la gryta putre i minimum 3-4 timer, slik at kjøttet blir helt mørt.
- Før servering løfter du ut kjøttet, river det fra hverandre og har det tilbake i gryta. Rør godt og smak til med salt og pepper. Fjern laurbærbladene.
- Server ragùen med pasta, polenta, potetmos eller grønnsaksmos – alt etter smak og ønske.
- Topp med revet parmesan og frisk basilikum. Håper det smaker!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.