Asiatisk quinoasalat med erter og koriander

Asiatisk quinoasalat med erter og koriander

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 13.09.24
Karbohydrater per porsjon: 44 gram
Fiber: 16 gram

Tilbehør til middagen eller en frisk lunsj? Det bestemmer du selv – denne retten kan nemlig brukes akkurat slik du ønsker.

Denne deilige salaten er supert tilbehør til ovnsbakt fisk, men også topp som en enkel rett i seg selv. Salaten er proteinrik, og full av både fiber og mye god smak.

Annonse

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakte rotgrønnsaker

Ingredienser

Tilbehør til 2 porsjoner

1 dl quinoa
2 gulrøtter
100 g erter
80 g edamamebønner
170 g kikerter (1 boks)
1 neve fersk koriander
revet skall fra ½ sitron
1 ss olivenolje
saften fra ½ lime
2 ss sesamfrø
2 never bønnespirer

PRØV OGSÅ: Hummus med paprika og rød pesto

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.

Annonse

2. Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Tin erter og edamamebønner. Vend sammen gulrot, erter, edamamebønner og kokt quinoa en skål.

3. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.

4. Skyll kikertene godt.

5. Vend kikerter, revet sitronskall, limesaft, olivenolje og finhakket koriander inn i salaten.

6. Topp med sesamfrø og bønnespirer.

PRØV OGSÅ: Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: