Hummus med paprika og rød pesto

Hummus med paprika og rød pesto

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 05.06.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (hele oppskriften): 78 gram
Fiber (hele oppskriften): 31 gram

Hummus er et genialt produkt som kan brukes til så mangt! Den passer like godt på brødskiva, som i en salat eller som dip til grønnsaker og frøkjeks.

Hovedingrediensen i hummus er kikerter, og disse er proppfulle av essensielle næringsstoffer som for eksempel jern og magnesium, samt rike på viktig kostfiber. Lag denne varianten med paprika og rød pesto, så har du en sunn og tilgjengelig dip i kjøleskapet til å lage en saftig sandwich eller smakfull salat til lunsj i morgen.

Annonse

Dette trenger du:

2 bokser hermetiske kikerter
½ dl god olivenolje
Vann (til ønsket konsistens)
2 hvitløksfedd
50 gram syltet paprika (grillet, fra glass)
2 ts rød pesto
Saften av ½ sitron
1 ts spisskummen
1 ts tahini
Salt og pepper

PRØV OGSÅ: Brokkoliris – et blodsukkervennlig alternativ

Slik gjør du:

1) Hell av laken og skyll kikertene. Ha alle ingrediensene (bortsett fra vann) i en foodprosessor og kjør til en jevn masse.
2) Juster med vann (litt og litt) og kjør hummusen til den får ønsket konsistens. Selv liker jeg den relativt myk, jevn og kremet – da jeg synes det er best som dip og pålegg.
3) Smak til med salt og kvernet pepper, og server gjerne hummusen i en flat bolle med olivenolje og chiliflak!

PRØV OGSÅ: Rødbetehummus med hvite bønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: