Fargerik pizza med søtpotet & sopp

Fargerik pizza med søtpotet & sopp

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.08.24
Karbohydrater: 277 g per hele pizza
Hvorav 32 g fiber

Denne pizzaen er en skikkelig fargefest, med mye deilig fyll og fiber fra grønnsaker. Du kan selvsagt endre topping etter ønske.

TIPS:

Annonse
  • Tilsett blåmuggost hvis du liker det, det passer veldig godt med søtpoteten
  • Bruk 50/50 fint og grovt mel, dersom du ønsker en pizza med mer fiber
  • Server gjerne pizzaen med en stor, grønn, salat. Spiser du salaten før pizzaen har det en gunstig effekt på blodsukkeret.

PRØV OGSÅ: Sommermiddag: Frisk salat og reker

Ingredienser

En stor pizza/en bakeplate

3,5 dl mel
1,5-2 dl vann
1 ts salt
1 ss olivenolje
20 g tørrgjær

1 stk liten søtpotet
1 ss olivenolje
salt + pepper

ca 10 sjampinjong
1 ss smør

Annonse

1/2 boks creme fraiche
2 fedd hvitløk
1/2 chili
Pepper

100 g revet ost
1/2 rødløk
12 cherrytomater
125 g mozzarella

Fremgangsmåte

1. Begynn med pizzadeigen noen timer før servering. Vend sammen alle ingrediensene til en løs deig, og la heve i minst 1,5 time. Dersom deigen får heve lenger, kan du gjerne redusere litt på mengden gjær.

2. Skrell søtpotet og del i tynne skiver. Ha søtpoteten på en bakeplate, og ringle over olivenolje, salt og pepper. Bak på 200 grader i 10-15 minutter.

3. Del sopp i tynne skiver. Stek først soppen brun i tørr panne så den slipper væske. Mot slutten vender du inn smøret. 

4. Vend finhakket chili, hvitløk og pepper inn i creme fraiche.

5. Elt deigen etter heving med litt mel, og kjevle ut en stor pizzabunn som passer på en bakeplate. Forstek bunnen på maks varme i ovnen (ca 250 grader varmluft) i ca 5 minutter.

6. Del rødløk i tynne skiver og cherrytomater i to.

7. Fordel creme fraiche utover bunnen, og topp med revet ost. Ha så over skiver av søtpotet, stekt sopp, rødløk og tomat. Topp med revet mozzarella.

8. Stek pizzaen på varmluft ca 250 grader i 6-10 minutter.

PRØV OGSÅ: Fisketaco i hjemmelagde søtpotettortillas

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: