Diabetes og teip

Diabetes og teip

Marius Vassnes
Født i 2004, bor i Austevoll kommune utenfor Bergen, har en fysisk aktiv jobb. Fikk diabetes type 1 som 18-åring i august 2022. Begynte med insulinpumpe i januar 2023. Lidenskapelig opptatt av å spre kunnskap og redusere fordommer om diabetes, og har blant annet skrevet flere relevante artikler på Wikipedia.
Publisert første gang: 03.05.24

Ting som festes på kroppen er en stor del av hverdagen med diabetes type 1, kanskje spesielt for oss som bruker insulinpumpe. Sensoren som måler blodsukkeret festes i mitt tilfelle med en egen teip, i tillegg til to flak med teip over denne. Kanylen (nålen) som tilfører insulin, er også limt fast. Denne teipen, eller limen, som vi fester overalt, kan være en plage i tillegg til at den er vond å ta av. Her kommer noen tips for deg som fester ting på kroppen med teip.

Opplever du store utslett, kløe eller svie under bruk eller etter bruk av en teip, kan det være lurt å rådføre seg med lege eller apotek. Det kan være du reagerer allergisk på teipen du bruker og må bytte til en annen type kan gjøre det bedre.

Annonse

Adhesive remover

Å dra teipen av huden er ofte ganske smertefult. En svart liten sprayboks inneholder et magisk heksebrygg som med en liten spray får teipen til å løsne fra huden uten smerte. Helt genialt! Det finnes flere varianter, ofte under navnet adhesive remover.

Skin barrier

En annen liten luring gjemt inni en sprayboks, er «skin barrier». Denne sprayes på huden før du teiper noe over huden. Den fungerer dermed som et slags «teppe» mellom huden og teipen. Denne gjør det litt mindre smertefult å dra teipen av, i tillegg til at den beskytter huden.

Å fjerne teip fra huden er vondt. Men om du bruker disse triksene, vil det i det minste gjøre litt mindre vondt.

LES OGSÅ: Fordeler og ulemper med blodsukkersensor

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: