Vietnamesisk nudelsalat med scampi
Karbohydrater per porsjon: 39 gram
Fiber per porsjon: 5 gram
Når du trenger en skikkelig fargerik vitamininnsprøytning av en middag, så gå for denne oppskriften på vietnamesisk nudelsalat!
Hemmeligheten bak en smakfull vietnamesisk nudelsalat er dressingen med fiskesaus og lime, samt de friske urtene – dette løfter hele retten. I tillegg er salaten både kjapp og enkel å lage, vinn-vinn-vinn.
PRØV OGSÅ: Gul curry med torsk, potet og ananas
Ingredienser
Til 3 porsjoner trenger du:
100 gram glassnudler (1 liten pakke)
400 gram skrellet/renset scampi
Litt olje
Litt chiliflak, salt og pepper
1 mango, gjerne litt umoden
1/2 agurk
2 gulrøtter
1/2 isbergsalat
2 tomater
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
En håndfull av hver av disse friske urtene, hakket: koriander, mynte og thaibasilikum
Dressing:
3 ss fiskesaus
Saften av 2 lime
1/2 ts Natreen-dråper (eller tilsvarende søtning)
1/2 chili
Topping:
Finhakkede, salte peanøtter
Sprøstekt løk
PRØV OGSÅ: Lun vegetarsalat med rosenkål og fetaost
Fremgangsmåte
1. Bland sammen ingrediensene til dressingen og sett til side.
2. Kok nudler som anvist og skyll i kaldt vann til de er avkjølt. Sett til side.
3. Skjær alle grønnsakene i fine strimler, og dersom du har, bruk en spiralizer på agurken og gulrøttene, slik jeg har gjort.
4. Stek scampi i litt olje og krydre med chiliflak og salt/pepper. Hakk urtene.
5. Bland sammen grønnsaker, urter, nudler og dressing, og topp salaten med stekte scampi, hakkede peanøtter og sprøstekt løk.
Håper det smaker!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.