Smart tips når man reiser med diabetesutstyr

Smart tips når man reiser med diabetesutstyr

Frida Rasch
Født i 1994 og oppvokst i Bergen. Jeg bor nå i Nittedal sammen med samboer og hund, er utdannet siviløkonom og jobber som digital analytiker. Da jeg fikk diabetes type 1 i 2020 var jeg 25 år, og visste ingenting om sykdommen. Siden den gang har jeg hatt en bratt læringskurve, og fått en økt tørst etter å lære andre om den og.
Publisert første gang: 29.04.24

Jeg ser ofte spørsmål i diabetesgrupper på Facebook om hvordan det er å reise med diabetesutstyr. Min erfaring har vært at dette er problemfritt, og jeg vil fortelle litt om hvordan jeg gjør det.

Først og fremst har jeg alltid dobbelt opp med utstyr som jeg oppbevarer på to forskjellige plasser.

Annonse

Siden før jeg ble diagnostisert med diabetes har jeg alltid hatt med minimum to kredittkort på reise, ett i lommeboken og ett i vesken, kofferten eller på hotellrommet. Dette reddet meg også den gangen jeg var i Chile og glemte igjen hele lommeboken med kort og nøkler i en Uber. Dette anbefales varmt for alle på reise, særlig utenfor Europa.

LES OGSÅ: Fem tips når du skal spise på restaurant

Dobbelt opp med diabetesutstyr

Ettersom mye av diabetesutstyret mitt, på lik linje med kredittkortene, er helt nødvendige og vanskelig å få tak i på reise, følger jeg samme prosedyre. Jeg har med meg kort- og langtidsvirkende insulin, samt sprøytespisser, i «diabetesvesken» min. Dette er vesken med diabetesutstyr som jeg har med meg overalt. Jeg har også en CGM (kontinuerlig glukosemåler) festet på armen.

I tillegg til dette har jeg med meg dobbelt opp av det samme utstyret som jeg oppbevarer i kabin- eller lasteromsbagasjen min.

LES OGSÅ: Slik ser min hverdag med diabetes ut

Annonse

Aldri helt trygg

Uforutsette hendelser kan selvsagt alltid skje på en reise, og noen ville kanskje sikret seg enda bedre enn meg. Maks uflaks hvor alt går galt kan man aldri sikre seg mot. Men for å være forberedt i slike tilfeller bør man kanskje ha en beredskapsplan?

Undersøk gjerne på forhånd hvor man kan få tak i nødvendig utstyr dersom uhellet først skulle inntreffe. Jeg skulle gjerne hørt tips fra andre rundt dette emnet for å kunne være enda bedre forberedt til neste reise.

LES OGSÅ: Med insulin på flyreisen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: