Nok følingsmat på fjelltur?

Nok følingsmat på fjelltur?

Marius Vassnes
Født i 2004, bor i Austevoll kommune utenfor Bergen, har en fysisk aktiv jobb. Fikk diabetes type 1 som 18-åring i august 2022. Begynte med insulinpumpe i januar 2023. Lidenskapelig opptatt av å spre kunnskap og redusere fordommer om diabetes, og har blant annet skrevet flere relevante artikler på Wikipedia.
Publisert første gang: 08.03.24

Er det noe jeg har erfart i min tid med diabetes type 1, er det at man aldri kan ha nok følingsmat med seg på fjelltur. Jeg har selv erfart at det å pakke med nok følingsmat gjør diabetesen min enda mindre begrensende.

To ganger jeg har gått fjelltur, har deler av turen blitt ødelagt av tanker som «Har jeg nok følingsmat med meg? Hva om jeg går feil og turen blir lenger?» Jeg har også blitt begrenset ved at jeg ikke tok sjansen på å gå lenger enn det jeg hadde planlagt, i fare for å gå tom for følingsmat. Ofte blir blodsukkeret lavt flere ganger i løpet av en fjelltur. Dersom man har pakket med for lite følingsmat, er det ikke sikkert man våger å fortsette turen, blir nødt til å snu og dermed ødelegge litt av opplevelsen og samtidig la diabetesen ta styring på turen.

Annonse

LES OGSÅ: Fjellvett: Slik blir du trygg på fjelltur

Følingsmat i sekken

Med nok følingsmat i sekken kan man fortsette turen og gå lenger enn det som først var planlagt. Diabetesen blir mindre begrensende fordi du har planlagt og tatt høyde for at du plutselig kan unne deg friheten med å gå litt lenger eller ta en annen sti. Fjellturer skal være avslappende, ikke bare et ork. Når du planlegger turen på forhånd, blir bekymringene færre og turen bedre.

Nok følingsmat i sekken betyr en bekymring mindre. Du har muligheten til å endre planene underveis og diabetesen blir mindre begrensende.

LES OGSÅ: Mest mulig trening er ikke gunstig for blodsukkeret!

Har du et tips som gjør din diabetes mindre begrensende?

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
5/5 1 tilbakemelding
Del: