Lun potet- og tomatsalat

Lun potet- og tomatsalat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 24.03.24
Karbohydrater per porsjon: 33 gram

Har du lyst på en salat som varmer og metter? Denne lune potet- og tomatsalaten er super lunsj eller middag på kaldere dager.

Det er ikke alltid man har lyst på lette salater med bare rå grønnsaker, da er denne varianten et godt alternativ. Salaten er også ypperlig å bruke som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Annonse

Jeg serverte den med en god spekeskinke og deilige oster.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelett med cottage cheese og asparges

Ingredienser

To porsjoner

4-6 småpoteter (avh av str)
½ gul løk
250 g cherrytomat
2 ss olivenolje
salt + pepper
to gode never salat (jeg brukte feldsalat + ruccola)
en liten avocado
2 ss gresskarkjerner
Basilikum til servering (kan droppes)

PRØV OGSÅ: Lun vegetarsalat med rosenkål og fetaost

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Del løken i tynne strimler og potetene i skiver. Ha grønnsakene, sammen med cherrytomat, i en ildfast form. Ringle over olje og krydder og bak i ovnen på 200 grader varmluft i ca 20 minutter.
  2. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de popper. Del avocado i små biter.
  3. Fordel salaten på et fat, og ha de lune grønnsakene over. Topp med avocado, basilikum og rista kjerner.

PRØV OGSÅ: Lun lunsj på 1-2-3: Eggerøre og dampede grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: