Er det egentlig mulig å pakke lett for en reise med diabetes?

Er det egentlig mulig å pakke lett for en reise med diabetes?

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 09.02.24

Når jeg pakker for en reise, kort eller lang, så overdriver jeg alltid. Særlig når det kommer til diabetesutstyr. For tenk om noe uforutsett skjer? Ja, jeg må alltid ta alle mulige scenarier i betraktning, og da blir kofferten full.

«I have diabetes – I dont travel light». Vi har flere ganger skrevet om hva man bør pakke med seg på ferie, og hvor man skal oppbevare det. Men ingen har skrevet om min pakking – så det må jeg nesten gjøre selv.

Annonse

Jeg skulle besøke min mor i sommer, og det var både jeg og døtrene mine som skulle av gårde.
Jeg er ikke fra før av kjent for å «pakke lett» når jeg skal på tur. Hei… Bare for én overnatting kan jeg fylle en weekend bag.

Men volumet på bagasjen generelt og utstyret jeg må ha med for å overleve med diabetes en uke, blir veldig synlig når man skal bo oppå hverandre i en leilighet på 48 kvadrat.

La meg se – her er resultatet av min løse planlegging og overtenking. (Oppfordrer til å lese dette med en humoristisk undertone).

LES OGSÅ: Med insulin på flyreisen

Her er min overdrevne pakkeliste

• 3-4 sensorer? 1 sensor holder i en uke, men tenk om ingen av dem fungerer?

Annonse

• 6 injeksjonssett og ampuller til pumpa? 1 sett holder i 3 dager. Men ferie, mer mat, svette, muligens bading. Ja, ferie selv i Norge kan jo også by på det aller meste.

• Insulin – hvert fall 2-3 glass. Jeg VET det er apotek der mamma bor. Men stedet er lite, og jeg har hørt at apotek på små steder kan mangle den type insulin jeg bruker

• Blodsukkerstrimler – måleren min trenger ikke kalibrering. Jeg trenger faktisk ikke måle blodsukkeret manuelt i det hele tatt. Men…. 10 strimler burde holde. Og ja, også en manuell blodsukkermåler.

• Batterier! Batterier til pumpa/måleren. Selvfølgelig trenger jeg i hvert fall 4 batterier, selv om pumpa bare bruker ett om gangen.

• Og for guds skyld, husk å ta med nok plasterfjerner, barrierespray, og alt man klistrer utenpå sensoren for at den ikke skal falle av. I hvert fall det dobbelte av hva jeg trenger.

• Alle duppedittene til bruk av insulinpumpa og måleren. «Innskytere”, lader and you name it. Jeg vet faktisk ikke hva alt heter. Og husk for all del at laderen til senderen bruker helt andre batterier enn pumpa.

• Og tenk om absolutt alt streiker. Jeg har jo helgardert meg med manuell blodsukkermåler. Jeg må jo ha insulinpenner, sånn i tilfelle. Langtidsvirkende og hurtigvirkende – jeg er vill og gal – og tar med meg bare 1 av hver + 20 kanyler

Vær så snill å si at jeg ikke er den eneste?

LES OGSÅ: Smart tips når man reiser med diabetesutstyr

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
4/5 1 tilbakemelding
Del: