Meksikansk gryte med kylling og bønner
Karbohydrater per porsjon: 63 gram
Fiber per porsjon: 8 gram
Meksikansk gryte med kylling er en skikkelig enkel, men veldig smakfull hverdagsmiddag.
Denne gryta slenger du sammen på tiden det tar for risen å dampe ferdig – det liker vi! Dette er en rett som passer perfekt å lage en dag du ønsker en kjapp og smakfull middag.
PRØV OGSÅ: Linsepastaform med mozzarella og bakte grønnsaker
Ingredienser
Til fire porsjoner:
1 stor rødløk (100 g)
2 fedd hvitløk
1/2-1 rød chili
1 rød paprika (100 g)
2 ss olje
400 gram kyllingfilet
1 boks hakkede tomater
1 boks chilibønner
1 liten boks mais
1 kyllingbuljongterning
1 ts spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
1 avokado
2 ss rømme eller creme fraiche
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
200 gram fullkornsris
Frisk koriander
PRØV OGSÅ: Gratinerte hvite bønner
Fremgangsmåte
1. Kok fullkornsris som anvist.
2. Finn frem en tykkbunnet, vid kjele. Hakk løk, hvitløk og chili, og stek i litt olje til løken er blitt blank. Tilsett spisskummen og røkt paprikapulver.
3. Ha oppi paprikaen i biter og la det surre et par minutter. Sett grønnsakene til side i en bolle mens du bruner kyllingbiter i litt olje.
4. Når kyllingen har fått litt farge har du grønnsakene tilbake i kjelen og tilsetter hakkede tomater, (knust) buljongterning, mais, hakkede tomater. Når dette har putret i et par minutter heller du oppi chilibønnene (med sausen).
5. Mens gryten får et siste oppkok kan du lage avokadokrem kjøre avokado, rømme, hakket hvitløk og salt og pepper til en jevn krem i foodprosessor, blender eller med stavmikser.
6. Server gryten med ris, avokadokrem og frisk koriander. Håper det smaker.
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.