Pizza med blomkålbunn og serranoskinke

Pizza med blomkålbunn og serranoskinke

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 20.12.23
Karbohydrater: ca 3 g per 100

Pizza med blomkålbunn er for deg som ikke spiser mel eller bare har lyst å prøve noe nytt.

Med superdigg fyll kan denne fint erstatte en hvilken som helst pizza!

Annonse

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelett med cottage cheese & asparges

Ingredienser

(1 pizza)

Bunn:
1 lite blomkålhode, bare det hvite (500 g)
2 egg
50 g parmesan
1 ss maisenna
½ ts salt

Pizzasaus:
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 hvitløksfedd, presset eller finhakket
1 ts hvitvinseddik
½ ts rårørsukker
1 ss olivenolje
Salt og pepper etter smak

Topping:
150 g fersk mozzarella
100 g serranoskinke
30 g ruccula
100 g fast hvitost, som norvegia eller jarlsberg

Annonse
Foto: Hanne Storhaug Jensen

PRØV OGSÅ: Søtpotetpai med mozzarella

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Skjær av det grønne på blomkålen og kutt den i mindre biter.
  3. Ha blomkål, maisenna, egg, parmesan og salt i en foodprosessor og kjør til du har en glatt masse.
  4. Klem deigen ut på et bakepapir og stek i ca 45 minutter, til den er gyllen. Ta den ut av ovnen og snu den forsiktig over på en rist slik at bunnen vender opp. Stek den 15 minutter til på denne siden. Bunnen skal bli sprø.
  5. Lag tomatsausen. Hell hakket tomat over i et dørslag og la det renne av mye av væsken. Tilsett resten av ingrediensene.
  6. Montér resten av pizzaen. Tomatsaus først, så et lag fast hvitost (f.eks. Jarlsberg). På toppen har du fersk mozzarella.
  7. Stek i 10 minutter, til ostene er smeltet.
  8. Ha ruccula og serranoskinke på toppen rett før servering.  

Til fredagskosen?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
5/5 1 tilbakemelding
Del: