Cæsarsalat
Karbohydrater per porsjon: 8 gram
Fiber per porsjon: 6 gram
En virkelig smakfull klassiker, med en tvist! Denne salaten ble helt nydelig – saftig kylling, smakfull dressing og knasende mandler, hva er det ikke å like?
Salaten er nokså enkel og er fort gjort å slenge sammen, men den føles likevel som en luksuriøs middag, som driver tankene mot varmere dager og sol.
PRØV OGSÅ: Lun vegetarsalat med rosenkål og fetaost
Til 2 porsjoner trenger du:
400 gram kylling lårfilet
2 fedd hvitløk, litt olje, salt og pepper
1 stk romanosalat
½ stor rødløk
50 gram mandler, helst ristet
Parmesan
Dressing:
120 gram gresk yoghurt
1 ss olivenolje, extra virgin
2 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 ts Sukrin gold el.
20 gram parmesanost, finrevet
Salt, pepper
Slik gjør du:
1) Begynn med å riste mandlene (rist gjerne en hel pose når du først er i gang) på 120
grader i ca. 10 min. Dette får frem en helt nydelig smak og crunch i mandlene.
2) Gni lårfiletene inn med finhakket hvitløk, olje, salt og pepper og stek i dem i
stekepanne.
3) Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene bortsett fra sitronsaft, salt og
pepper, som du smaker til med til slutt.
4) Kutt romanosalat i passelig store biter og rødløk i fine skiver.
5) Legg romanosalat og rødløk i skåler, fordel dressingen over. Topp med stekt kylling,
mandler og mer parmesan! Håper det smaker
PRØV OGSÅ: Vintersalat med kål og sitrus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.