Vi kan det meste!

Vi kan det meste!

Marius Vassnes
Født i 2004, bor i Austevoll kommune utenfor Bergen, har en fysisk aktiv jobb. Fikk diabetes type 1 som 18-åring i august 2022. Begynte med insulinpumpe i januar 2023. Lidenskapelig opptatt av å spre kunnskap og redusere fordommer om diabetes, og har blant annet skrevet flere relevante artikler på Wikipedia.
Publisert første gang: 26.03.23 | Sist redigert: 03.04.23

«Jeg kan ikke, jeg har diabetes.» Har du noensinne sagt det? Jeg har ikke. Det burde ikke du heller. Fordi vi kan! Vi kan det meste selv om vi har diabetes.

La det synke inn. Vi kan. Selv om vi har en sykdom som gir oss stress, arbeid og mas hele døgnet, resten av livet, så kan vi det aller meste.

Annonse

Selvsagt, får vi en føling, må vi jo gjøre noe med det. Men vi er ikke så begrenset som vi noen ganger tenker.

Av og til må man stoppe litt opp, sjekke blodsukkeret, spise en skive eller sette litt insulin. Men sånn utenom det er vi ikke så begrensa, selv om vi gjerne tror det iblant. Jeg har snakket med mange andre med diabetes type 1 som synes det er fort gjort å tenke at ting er vanskelig, eller til og med umulig med diabetes. Ofte finner vi sammen ut at våre egne fordommer er feil.

LES OGSÅ: Ting går ikke alltid som planlagt

Ingenting er umulig!

Hvis vi ser bort fra at personer med diabetes ikke kan bli piloter, kjøre utrykning, ta dykkersertifikat eller drive persontransport, er det i grunn ganske lite vi ikke kan gjøre. Klart, ting blir vanskeligere og krever mer planlegging, men det er jo fortsatt mulig å få til.

Det finnes ingen mennesker som er bedre å få ting til med varierende blodsukker enn oss! Ingenting er umulig med diabetes. I alle fall det aller, aller meste. Vi får til det vi vil!

Annonse

Sammen er vi sterke.

LES OGSÅ: Tør å be om hjelp når du trenger det

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
5/5 1 tilbakemelding
Del: