Lun lunsj på 1-2-3: Eggerøre og dampede grønnsaker
Karbohydrater (per porsjon): 30 gram
Fiber: 11 gram
Denne lille retten er perfekt lunsj på hjemmekontoret eller rask og næringsrik middag for én. Kjapt å lage, næringsrikt og godt.
Bruk gjerne andre grønnsaker etter ønske. Retten smaker også nydelig servert sammen med litt grovt brød, eller en ekstra proteinkilde som for eksempel røkelaks eller litt god skinke.
LES OGSÅ: Asiatisk quinoasalat med erter og koriander
Ingredienser
1 porsjon
½ søtpotet
1 liten potet
en god neve grønnkål og/eller spinat (jeg brukte en blanding)
¼ brokkoli
1 ss olivenolje
1 egg
1 ts smør eller olje til steking
1 ss creme fraiche
salt og pepper
1 ss gresskarkjerner
parmesan til servering
LES OGSÅ: Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing
Fremgangsmåte
1. Skrell søtpotet og vask den vanlige poteten. Del i mellomstore biter og kok opp i lettsaltet vann.
2. Del brokkoli i buketter og kål i strimler. Ha brokkoli og kål i gryta med potetene når det er ca et minutt igjen av koketiden.
3. Hell av vannet og tilsett spinaten. La gryta stå med lokket på til spinaten er dampet.
4. Lag eggerøre: Smelt smør eller varm olje i en liten teflonpanne eller gryte på middels varme. Ha i eggene og rør kontinuerlig med en slikkepott. Pass på å ikke bruke for høy varme. Rør inn creme fraiche og smak til med salt og pepper.
5. Riste gresskarkjerner i tørr stekepanne.
6. Ha de dampede grønnsakene i en skål sammen med eggerøren, og topp med rista gresskarkjerner. Ringle over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.
LES OGSÅ: Rotsalat med egg og tahini
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.