Jeg gleder meg til våren fordi…

Jeg gleder meg til våren fordi…

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 29.01.23

Etter å ha fått nok en runde med snø så er jeg sikkert ikke alene om å glede meg til våren. Jeg er klar over at det er mye gratis mosjon i snømåking, og jeg har fått bekreftet mange ganger at fysisk arbeid eller en treningstime gjør at blodsukkeret synker.

Men, blodsukker eller ikke blodsukker, nå er det på tide at det slutter å snø. 

Annonse

Derfor har jeg allerede begynt å planlegge hva jeg skal gjøre når snøen forsvinner. Noe er hyggelig, mens andre ting er mer plikt. Som diabetiker er det alltid viktig å holde seg i form, enten med kroppsarbeid eller med trening. Først av alt må plenen rakes og bedene gjøres klare, det er kanskje ikke det morsomste, men det må gjøres. Ikke minst blir det deilig å se bar bakke igjen, og at det begynner å spire og gro. Vi har egentlig en relativt liten plen og svært lettstelte bed. Men på et lite hjørne av tomta har vi mulighet til å plante litt tomater og grønnsaker. Det har ikke blitt de store avlingene hittil, men kanskje det blir bedre i år?

Vårsol og fuglekvitter

Andre ting jeg gleder meg til er å gå lange turer uten piggsko, skjerf og lue. I fjor sommer fikk vi et barnebarn til. Jeg gleder meg derfor veldig til å kunne trille turer med han i litt mildere vær. Få ting er mer hyggelig enn å høre på fuglekvitter og oppdage verden sammen med en som ser ting for første gang.

LES OGSÅ: Utfordringer med å ha diabetes type 2

Utepils

Jeg gleder meg også til å gå på uterestaurant, sitte i sola og ta en kald pils. Øl er kanskje ikke å anbefale for diabetikere, men nå finnes det flere varianter som kan være et bedre alternativ. Her er kalorimengden redusert med 30 % og sukkerinnholdet med hele 70 % sammenlignet med vanlig øl. Blodsukkeret påvirkes derfor mindre.

LES OGSÅ: Når det haster…

Annonse

Gleder meg til å sitte ute

Andre hyggelige ting om våren er å få hagemøblene på plass og kunne kose seg ute på terrassen med familie og venner. Selv om det fremdeles er noen uker til med vinter og snø, så har dagen allerede blitt lenger. Faktisk ca. 1 time og 10 minutter lengre etter vintersolverv. 

Det går den riktige veien! Hva gleder du deg mest til til våren?

LES OGSÅ: Har jeg grunn til å være bekymret?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: